#Oscarssowhite

Snart är det åter dags för den största filmfestivalen någonsin att gå av stapeln: Oscarsgalan. Dock är det många som redan nu höjt på ögonbrynen om att det enbart är vita personer som har blivit nominerade. Nu är det många som väljer att bojkotta ceremonin.

1573268-oscar-statueFör både skådespelare och filmälskare är det många som verkligen ser fram emot denna stora högtid. Men, detta år är det inte filmerna som just nu står i centrum utan hudfärgen på de som blivit nominerade. Detta då det bara är personer med ljus hy som blivit nominerade – trots att det är många begåvade personer med mörk hy. Hur kan detta komma sig kan man fråga sig – bör man fråga sig.

”Både Leonardo DiCaprio i ”The Revenant” och Matt Damon ”The Martian” är spektakulära och förtjänar nomineringar men det går inte att ignorera Will Smith i Concussion och Idris Elba i ”Beasts of No Nation.”

Citatet kommer från en artikel i Aftonbladet och kommer från Magic Jones som är NBA-stjärna. Och nej, det går inte att ignorera och nu är det många människor som väljer att bojkotta denna stora gala. Att man inte sett detta är fruktansvärt och förhoppningsvis kommer det att bli bättring. Dock ska det bli intressant att se vad Chris Rock kommer att bjuda på. Så länge, varför inte försvinna iväg in i en bra musikal? Här har vi skrivit mer om det.