Ny kändistät musikalfilm

De senaste åren har musikalfilmerna fått ett rejält uppsving och många kända skådespelare vill nu testa på genren. Den nyaste musikalen i ordningen är ”La la land”, där Ryan Gosling och Emma Stone kommer att spela huvudrollerna.

9075262-musical-movie-clapperboard

Den kända artisten och låtskrivaren John Legend är klar för en roll i musikalfilmen ”La la land”, skriver Folkbladet. John Legend har tidigare synts på vita duken och sin skådespelardebut gjorde han i filmen ”Soul men” år 2008. Rollen i den här nya filmen är dock en större roll än han spelat tidigare. Filmens handling skildrar hur en skådespelare och en jazzartist kämpar för att bli berömda i Hollywood och huvudrollerna spelas av Ryan Gosling och Emma Stone. Filmen har premiär i juli nästa år och Damien Chazelle, som tidigare gjort ”Whiplash”, står för regin.

Många populära musikalfilmer

Att så här stora skådespelarnamn medverkar i en musikalfilm visar på hur pass stor genren är just nu. De senaste åren har det gjorts ett stort antal sådana här filmer och de flesta har nått oerhörd framgång. Mycket har förmodligen att göra med att alla musikalälskare nu kan streama film på nätet, men det har kanske också att göra med att filmerna är så roliga och härliga. Ett par av de musikalfilmer som gjorts de senaste åren och nått stora framgångar är:

  • Into the Woods.
  • Frost.
  • Les Misérables.
  • London Road.
  • Annie.
  • Rock of Ages.
  • Pitch perfect.
  • Strange Magic. (Källa)

Ny version av Mary Poppins

Några kända musikalfilmer har även gjorts om i nya tappningar och nu planerar Disney på att göra det igen. De vill nämligen göra en ny version av musikalfilmen Mary Poppins, skriver Norran. Enligt källor ska den nya filmen utspela sig 20 år efter den gamla filmen och de som ska stå bakom låtarna är kända från musikalerna ”Hairspray” och ”Smash”. Den här filmen är dock inte den enda musikalfilm som Disney vill göra om igen. Bland andra ”Mulan” och ”Skönheten och odjuret” ska göras om i nya tappningar.