Mörkläggningsgardiner för biostämningen

Skapa den perfekta biokänslan med mörkläggningsgardiner. Något så enkelt som att dra ner på belysningen i ett rum och tända lite ljus istället kan göra mycket för att få ut det där lilla extra ur fredagsmyset. Här skriver vi om hur du får till den där perfekta biostämningen som vi vill ha när vi ska se en film som vi längtat efter att få se. Mörkläggningsgardiner har ett otippat brett användningsområde, så läs mer här!

Reglera ljusinsläppet med mörkläggningsgardiner är ett klassiskt knep för att själv bestämma belysningen i ett rum. Det är framför allt bra på sommaren, men för dig som vill skapa lite extra murrig känsla i ett rum även på hösten passar det också fint. En regnig novemberdag vill man bara dra igen gardinerna och tända lite ljus, sätta igång den där filmen man har ett tio gånger – eller den där filmen man längtat efter att se.

Det blir inte så mycket mysigare än ett dämpat ljus, doften av popcorn och förväntan från de som tillsammans ska njuta av filmen.

Mörkläggning optimalt för mycket

Att skaffa mörkläggningsgardiner är egentligen optimalt för mycket. Många använder det till exempel som ett knep för att få den där ruskigt morgonpigga bebisen att sova åtminstone en kvart längre – för bebisarna känner av minsta ljusglimt i ett rum och kan på direkten avgöra när solen är på väg upp. Även folk som har problem att somna under fullmåne har glädje av mörkläggningsgardiner eftersom det ofta är det starka ljuset från månen som sägs vara orsaken till att det är svårt att sova under den tiden på månaden. Även gatubelysning och andra störande ljus tar mörkläggningsgardiner bort.

Det är även ett mycket effektivt sätt att stänga ute värme under årets varmare dagar så du slipper gå under av värmeslag när det är som varmast. Det tipset kan du bland annat läsa i Hem och Hyra.

Så dra igen mörkläggningsgardinerna, dessa multifunktionella inredningsdetaljer, ta fram popcornskålen och sätt på den där mysiga filmen du längtar hela veckan efter att äntligen få se.